Kannattavaa kumppanuutta

Nokian Renkailla on neljä päämarkkina-aluetta: Pohjoismaat, Venäjä ja muut IVY-maat, Pohjois-Amerikka sekä Keski- ja Itä-Eurooppa.

Tärkeimmissä myyntimaissa toimii konsernin oma myyntiyhtiö tai edustaja, jolla on oma myyntiorganisaationsa. Nokian Renkaiden jakelijat ovat vahvoja toimijoita, ja usein ne myös harjoittavat renkaiden vähittäiskauppaa. Niiden liiketoiminnassa Nokian-merkkisten renkaiden myynnillä on suuri painoarvo ja niillä on myös valmius ja halu tukea ja rakentaa Nokian-brändiä. Vianor-rengasketjulla on tärkeä ja kasvava rooli Nokian-merkkisten renkaiden myynnissä, sillä merkittävä osa konsernin myynnistä kulkee Vianor-myyntipisteiden kautta.

Nokian Renkailta jakelijat saavat myytäväkseen vahvan brändin ja valikoimaansa innovatiivisia, jatkuvasti uudistuvia huipputuotteita, joiden myynti on niille kannattavaa liiketoimintaa. Erityisesti sesonkiajan tehostettu asiakaspalvelu ja Vianor-verkoston hyödyntäminen lähetyspisteinä varmistavat, että jakelijat saavat tilaamansa renkaat myös sesongin kiireisimpinä viikkoina, kun renkaiden kysyntä on huipussaan.

Yhdessä rakennettuja palvelukonsepteja

Nokian Renkaat tekee tiivistä ja monipuolista yhteistyötä jakelijoidensa kanssa. Nokian Renkaiden vahvuutena on myynnin matala organisaatio ja kyky reagoida nopeasti asiakastarpeisiin ja markkinoiden muutoksiin. Yhtiön myyntiorganisaatiossa on jokaiselle asiakkaalle oma yhteyshenkilö. Luottamuksellisessa yhteistyössä laaditaan myynnin ja markkinoinnin vuosisuunnitelmat, jotka sisältävät yhteiset myyntitavoitteet ja toimenpiteet aikatauluineen. Osapuolia yhdistää vahva tunne samaan Hakkapeliitta-perheeseen kuulumisesta.

Nokian Raskaat Renkaat toimii valikoidusti ensiasennusmarkkinoilla ja tekee tiivistä tuotekehitysyhteistyötä kone- ja laitevalmistajien kanssa. Pitkäaikainen yhteistyö on tuonut myös asiakaspalveluun ja logistiikkaan ainutlaatuista näkemystä asiakkaiden toiveista ja tarpeista. Viime vuosina on kehitetty kokonaisvaltaisia, asiakkaille räätälöityjä palvelukonsepteja, joihin kuuluvat muun muassa raskaisiin renkaisiin erikoistuneet Vianor Industrial -liikkeet, valmiit rengas-vannepaketit, täsmätoimitukset sekä sähköiset tilausjärjestelmät.

Tuotantolaitokset, myyntiyhtiöt ja Vianor

Myyntiyhtiöt, tuotantolaitokset ja Vianor

Turvallisuuden asialla

Marc bujold