Nokian Kuorma-autonrenkaat

Nouseva tähti elpyvillä markkinoilla

Tulosyksikkö keskittyy vaativien olosuhteiden kuorma-autonrenkaisiin ja pinnoitustuotteisiin. Laadukkaat renkaat kehitetään Suomessa ja valmistetaan sopimusvalmistuksena tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia. Pinnoitusmateriaalit, joita käytetään pääasiassa kuorma-autonrenkaissa ja työkonerenkaissa, valmistetaan Nokian-tehtaassa. Tärkeimpiä pinnoitustuotteita ovat kuorma-autonrenkaiden talvipinnat. Päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaat ja suurimmat kasvun mahdollisuudet ovat Venäjällä, muissa IVY-maissa sekä Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Nokian kuorma-autonrenkaat ja Nokian Noktop -pinnoitusmateriaalit suunnitellaan vaativaan ammattikäyttöön ja vaihteleviin oloihin. Tuotteet suunnitellaan ja testataan pohjoisen vaativissa olosuhteissa, muun muassa Ivalon testikeskuksessa. Tuoteuutuudet, kuten Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe, vahvistavat entisestään korkealuokkaista talvirengasvalikoimaa.

Tiivis ja luottamuksellinen yhteistyö liikennöitsijöiden ja kuljetusyritysten kanssa mahdollistaa tuloksellisen tuotekehityksen. Renkaiden – uusien tai pinnoitettujen – tulee toimia luotettavasti, kestää ja pitää moitteettomasti. Renkaiden matala vierintävastus vähentää polttoaineenkulutusta, mikä on erityisen tärkeää ammattiajossa.

Vuonna 2010 Nokian kuorma-autonrenkaiden liikevaihto kasvoi yli 40 %. Parantunut tuotevalikoima sekä premium- että standardisegmenteissä kasvatti markkinaosuutta Pohjoismaissa, Venäjällä sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Kuljetusalan kaluston parempi käyttöaste ja asiakkaiden varastojen uudelleentäyttö lisäsivät myös pinnoitusmateriaalien myyntiä.

Lisääntynyt myynti, renkaiden hinnankorotukset sekä ostojen onnistunut ajoitus nostivat Nokian kuorma-autonrenkaiden kannattavuuden ennätystasolle vuonna 2010. Laajentuminen Venäjälle, IVY-maihin ja Itä-Eurooppaan Vianor Truck -palvelukonseptia hyödyntäen jatkuu.

Liikevaihto