Nokian Raskaat Renkaat

Kysyntä vahvistui, tuotanto tuplaantui

Nokian Raskaat Renkaat on korkealaatuisten erikoisrenkaiden valmistaja. Tärkeimmät tuoteryhmät ovat metsäkonerenkaat, satama- ja kaivosrenkaat, maatalouden erikoisrenkaat sekä erilaiset työkoneiden renkaat. Valtaosa tuotteista valmistetaan Nokian-tehtaassa. Tuotteiden ainutlaatuisuus syntyy äärimmäisten käyttöolosuhteiden tuntemisesta ja luonnon kunnioittamisesta. Päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaiden lisäksi Keski- ja Etelä-Eurooppa, USA ja Kanada sekä Venäjä ja IVY-maat. Nokian Raskaat Renkaat tunnetaan ammattitaitoisesta ja joustavasta, alansa parhaasta asiakaspalvelusta.

Yhtiö on cut-to-length-metsäkonerenkaiden markkinajohtaja maailmassa. Yhteistyö kone- ja laitevalmistajien kanssa on tiivistä, ja ensiasennusmyynnin osuus on yli 40 % yksikön liikevaihdosta.

Kasvun vuosi 2010

Raskaiden renkaiden kysyntä jatkoi kasvuaan kiihtyvällä vauhdilla vuonna 2010. Nokian Raskaiden Renkaiden myynti kasvoi kaikissa erikoistuoteryhmissä, vahvimmin metsäkonerenkaissa. Tuotantokapasiteettia kasvatettiin investoinnein ja uusin vuorojärjestelyin. Tuotantovolyymi kaksinkertaistui vuoteen 2009 verrattuna, mutta myytävistä tuotteista oli vuoden lopulla silti ajoittain pulaa. Uusi tuotantokapasiteetti lisää tuotantomääriä, tuottavuutta ja palvelukykyä vuonna 2011. Vuoden 2010 lopulla raskaiden renkaiden Nokian-tehtaan viikkokapasiteetti oli täyskäytössä.

Nokian Raskaat Renkaat saavutti hyviä tuloksia jakeluverkostonsa kehittämisessä. Uudet jakelusopimukset sekä 22 uutta Vianor Industrial -liikettä Pohjoismaissa perustettiin tyydyttämään asiakkaiden kasvavaa tarvetta tekniseen palveluun.

Yksikön pitkäjänteisen tuotekehityksen tulos, Beyond All-Steel -teknologia, yhdistää ainutlaatuisella tavalla perinteisten ristikudos- ja vyörenkaiden parhaat piirteet. Tuotteiden stabiliteetti on ensiluokkainen, kestävyys kiitettävä ja vierintävastus alhainen. Uusi teknologia vahvistaa entisestään Nokian Raskaiden Renkaiden asemaa laatutuotteiden valmistajana. 

Metsäkonerenkaiden ykkönen

Nokian Raskailla Renkailla on metsäkonerenkaissa noin 30 %:n maailmanmarkkinaosuus. Yhtiö on suunnitellut erikoisrenkaita Pohjoismaissa kehitetyn, ns. tavaralajimenetelmän (CTL = cut-to-length) metsäkoneisiin 1960-luvulta lähtien, ja tällä alueella se on markkinajohtaja maailmassa. Yhtiön etuna on maantieteellinen läheisyys maailman johtaviin kone- ja laitevalmistajiin, joiden kanssa tuotekehitys- ja testausyhteistyö on tiivistä. Nokian Raskaiden Renkaiden asiakkaat arvostavat renkaan toimivuutta ja kokonaistaloudellisuutta. Heille renkaiden edulliset käyttökustannukset/tunti ovat tärkeämpiä kuin halpa hankintahinta.

Nokian Raskaat Renkaat - liikevaihto liikevoitto liikevoittoprosentti