Vianor

Jalansija ydinmarkkinoilla vahvistui

Vianor on suurin ja kattavin rengasketju Pohjoismaissa, Venäjällä ja IVY-maissa. Ketjuun kuului vuoden 2010 lopussa yhteensä 771 myyntipistettä 20:ssä eri maassa Nokian Renkaiden päämarkkinoilla. Nokian Renkaat -konserni omistaa 169 Vianor-pistettä, muut toimivat franchising- tai partnerperiaatteella.

Vianor sohva

Vianor-ketju myy henkilö- ja pakettiautonrenkaita, kuorma-autonrenkaita ja raskaita renkaita. Nokian-merkkisten renkaiden lisäksi ketju myy muita johtavia rengasmerkkejä sekä erilaisia autoiluun liittyviä tuotteita, kuten vanteita, akkuja ja iskunvaimentimia. Vianorin palveluvalikoimaan kuuluvat renkaiden vaihdot ja asennukset sekä myyntipisteestä riippuen öljynvaihdot, autohuollot ja rengashotellit. Tavoitteena on, että huoltopalvelut muodostavat merkittävän osan Vianorin kasvusta ja kannattavuudesta.

Vuonna 2010 Vianorin omien myyntipisteiden myynti kehittyi positiivisesti kaikissa asiakas- ja tuoteryhmissä; suurimmat parannukset syntyivät talvirenkaiden ja kuorma-autonrenkaiden myynnissä. Vianorin markkinaosuudet ydinmarkkinoilla nousivat edellisvuodesta. Kannattavuutta tuki huoltopalvelujen myynnin selvä kasvu.

Vianor kasvustrategian kärkenä

Vianor-rengasketju toimii Nokian Renkaille strategisesti tärkeillä markkinoilla konsernin kasvun keihäänkärkenä. Toiminta-alueensa johtavana rengasketjuna Vianor rakentaa perustaa konsernin tuotteiden pysyville markkinaosuuksille. Vianorin omassa myyntipisteverkostossa päätehtävänä on maksimoida Nokian-merkkisten renkaiden myynti, pitää yllä tavoiteltua hintatasoa sekä kehittää palvelukonsepteja ja prosesseja.

Vianor-konseptissa on lukuisia yrittäjäystävällisiä palveluja Vianor-verkostoon kuuluville yrittäjille kuten vahvat brändit, koulutus ja tekninen tuki. Vianor-kauppiaat saavat tukea mainontaan ja myynnin edistämiseen ja heille taataan nopeat toimitukset erityisesti huippusesongin aikana.

Nokian Renkaiden valmistustoiminnan ja Vianorin välinen yhteistyö antaa synergiaetuja. Edistykselliset tietojärjestelmät parantavat suunnittelua, seurantaa ja raportointia. Nokian Renkaat saa rengasketjunsa kautta kontaktin loppukäyttäjään ja arvokasta tietoa palvelujensa kehittämiseen.

Vianor - liikevaihto liikevoitto liikevoittoprosentti