Huippulaatua ja tehokkuutta

Nokian Renkaiden kaksi omaa tuotantolaitosta sijaitsevat Nokialla ja Pietarin lähellä Vsevolozhskissa.

Pääkonttorin yhteydessä olevassa Nokian-tehtaassa valmistetaan henkilöautonrenkaita, raskaita renkaita sekä kuorma-autonrenkaiden pinnoitteita. Tuotekehitys sekä prototyyppien ja koe-erien valmistus tapahtuvat keskitetysti Nokialla. Vuositason tuotantokapasiteetti Nokian-tehtaassa vuoden 2010 lopussa oli noin 5 miljoonaa henkilöautonrengasta ja 15 tuhatta tonnia raskaita renkaita. Tuotteet toimitetaan pääasiassa länsimarkkinoille.

Vsevolozhskin huippumoderni tehdas otettiin käyttöön vuonna 2005. Tehtaan kapasiteetti vuoden 2010 lopussa oli noin 8 miljoonaa henkilöautonrengasta (luku korjattu 18.3.2011). Vsevolozhskista renkaita toimitetaan yli 20 maahan, ja Nokian Renkaat onkin Venäjän suurin kulutustavaroiden viejä. Tehdasta laajennetaan edelleen; tuotantolinjat 9 ja 10 on päätetty asentaa ja ottaa käyttöön vuoden 2011 aikana.

Renkaiden tuotantokustannukset ovat Venäjällä selvästi alhaisemmat kuin Suomessa ja muissa länsimaissa. Toimintaa Venäjällä ovat tukeneet myös investointien määrään perustuvat verohelpotukset sekä tehtaan sijainti tullimuurien sisäpuolella (Venäjällä tuontirenkaille 20 %:n tullimaksu).

Omien tuotantolaitosten lisäksi yhtiöllä on sopimusvalmistusta tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia. Sopimusvalmistuksen osuus valmistustoiminnan myynnistä vuonna 2010 oli noin 6 %.

Tuotanto

Tuotanto2

Tuotanto3