Kestävää turvallisuutta

Nokian Renkaiden tuotekehityksen huolellinen ja määrätietoinen työ tuottaa asiakkaille ja kuluttajille turvallisia huipputuotteita vaativiin olosuhteisiin, innovatiivisia ratkaisuja ja palveluja sekä jatkuvaa uudistumista. Tuotekehityksen ydintehtävä on tukea yhtiön asemaa maailman parhaiden talvirenkaiden ja raskaiden erikoisrenkaiden valmistajana. Kehitystyötä ohjaa kestävän turvallisuuden periaate: renkaan turvallisten ominaisuuksien tulee säilyä lähes muuttumattomina tuotteen käyttöiän ajan.

Nokian Renkaiden tuotevalikoima uudistuu nopeasti: uusien tuotteiden osuus on vähintään neljännes vuotuisesta liikevaihdosta. Uusilla tuotteillaan yhtiö vahvistaa asemaansa ja säilyttää haluamansa hinta- ja katetason tiukassa kilpailussa. Tuotekehitykseen investoidaan merkittävästi, ja tuotevalikoimaan tulee runsaasti uusia tuotteita joka vuosi. Noin puolet tuotekehityspanostuksista käytetään tuotteiden testaamiseen. Täysin uuden henkilöautonrenkaan kehittäminen kestää 2–4 vuotta.

Ympäristömyönteisyyttä
ja alhaisia käyttökustannuksia

Nokian Hakkapeliitta -renkaat ovat vuosien mittaan saavuttaneet lukuisia voittoja puolueettomissa talvirengastesteissä. Hakkapeliitat ovat olleet erityisen hyviä talviturvallisuuden tärkeimmissä ominaisuuksissa, lumi- ja jääpidossa.

Huippuluokan turvallisuusominaisuuksien lisäksi renkailta vaaditaan taloudellisuutta ja meluttomuutta. Vierintävastuksen alentaminen on jatkuvan kehitystyön kohde. Vierintävastukseltaan alhaiset renkaat voivat säästää polttoainetta jopa 0,5 litraa sataa kilometriä kohden ja vähentää siten haitallisia päästöjä. Hiljaiset renkaat eivät rasita ympäristöä äänekkyydellään eivätkä auton tai koneen kuljettajaa ohjaamomelullaan.

Yhtiö on ollut ympäristömyönteisyyden rohkea edelläkävijä tuodessaan markkinoille ensimmäisenä rengasvalmistajana maailmassa tuotteet, joiden valmistuksessa käytetään ainoastaan puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä.

Johtavaa testausosaamista

Nokian Renkaille aidoissa käyttöolosuhteissa tapahtuva intensiivinen testaaminen, talven ja tuotteiden kaikkien elementtien ja ominaisuuksien perinpohjainen ymmärtäminen on luonnollista. Yhtiön omassa 700 hehtaarin kokoisessa Ivalon testikeskuksessa keskitytään vaativaan talvitestaukseen lokakuusta toukokuuhun. Korkeatasoinen laitteisto, monipuoliset testit ja asiantuntevat tuotekehitystiimit ja tuntuma-ajajat varmistavat, että Ivalossa käydään läpi kaikki talviautoilun ääritilanteet. Nokian Renkaat on maailman johtava pohjoisten olojen asiantuntija juuri Suomen Lapissa tehtävän perusteellisen testaustoiminnan ansiosta.

Nokian ajoradalla renkaita testataan keväästä myöhäiseen syksyyn. Jatkuvasti kehittyvä, 30 hehtaarin alueelle levittyvä keskus tarjoaa ainutlaatuiset puitteet esimerkiksi sohjoliirtotestaukselle, jonka yhtiö otti käyttöön ensimmäisenä maailmassa vuonna 1996. Riittävän kattavien tulosten keräämiseksi renkaita testataan myös ulkomaisilla radoilla. Pitorajojen uhmaaminen ja ylittäminen palvelevat kehitystyön tärkeintä päämäärää: turvallisuutta.

Renkaita testataan ja ääritilanteita simuloidaan myös sisätiloihin asennetuilla koestuskoneilla, joiden avulla mitataan renkaan rakenteellista lujuutta ja nopeuskestävyyttä. Renkaiden virheettömyyttä valvotaan jatkuvasti toistuvin kokein, joissa varmistutaan tuotteiden laadusta ja teknisestä luotettavuudesta.

Uusimmat tuotteet

Uudet tuotteet

Nanoteknologiaa ja omistautumista

Mika Lahtinen